2 Ekim 2010 Cumartesi

Valencia Athletic Bilbao Futbol Maçını Canlı izle - 02.10.2010

Valencia Athletic Bilbao Futbol Maçını Canlı izle - 02.10.2010

Hafta arası ş.ligi maçında M. United karşısında 85. Dakikada yediği golle, Mestella’da maçı 1-0 kaybeden Valencia, bu sezon ilk yenilgisini almış oldu. Ligdeki performansları ise mükemmele yakın. Valencia’nın ligde ve ş.liginde geride kalan maçlarda özellikle deplasman maçlarında daha etkili olduğunu gördük. Ligde üç ve ş.ligindeki tek deplasman maçını toplam 11 gol atarak kazanan Valencia evinde ise oynadığı ikisi lig üç maçta sadece 2 gol atabildi. Bu da dikkate değer.
Athletic lige zor fikstürle başlayan takımlardan. Athletic evinde çok etkili bir takım fakat bu sezon içerdeki iki maçında Barça ve Atletico Madrid’e kaybetti. Athletic’in en dikkat çeken yapısı ligdeki birçok takımın aksine savunmadan önce hücumu düşünmeleri. Bu da onların maçlarının gollü geçmesine neden oluyor. Bu maçta Amorebieta gibi çok önemli bir savunma oyuncusundan yoksun olacaklar.
Athletic’in açık futbolu maçın gollü geçmesine neden olur düşüncesindeyim. Valencia evinde kazanmak için şanslı ama Athletic’de yabana atılacak bir takım değil. Önce üst, sonra Valencia.

St Etienne Marsilya Futbol Maçını Canlı izle 02.10.2010

St Etienne Marsilya Futbol Maçını Canlı izle 02.10.2010

Sezonun flaş takımı St.Etienne liderlik koltuğunu ele geçirmiş durumda.Lyon’u deplasmanda deviren ekipte yakalanan hava muhteşem.Dimitri Payet ise harikalar yaratmaya devam ediyor.Marsilya ise son 5 haftada daha derli toplu oynamaya başladı.Ancak hafta içi Şampiyonlar Liginde Chelsea’ye kaybeden ekip iki zorlu deplasmanı birden kaldıramaz.Lidere bu haftada güvenmekten yanayım.

Parma Milan Futbol Maçını Canlı izle 02.10.2010

Parma Milan Futbol Maçını Canlı izle 02.10.2010

Ligde henüz iç sahada mağlup olmayan Parma deplasmanlarda kötü performans sergiliyor.Bu sebeple bu yıl iç saha maçlarına fazla önem vereceklerini düşünüyorum.Milan ise Ajax deplasmanından bir puanla döndü.Zlatan’ın formu sevindirici ancak bu maçta durumu şüpheli.

İki takımında ligdeki maçları az gollü geçiyor.Yine az gollü bir maç bizleri bekliyor olabilir.

Udinese Cesena Futbol Maçını Canlı izle 02.10.2010

Udinese Cesena Futbol Maçını Canlı izle 02.10.2010

Sezonun en büyük hayal kırıklığı olarak görülen Udinese birkaç hafta daha böyle devam ederse küme düşmenin en büyük adayı olur.Geçen hafta Sampdoria deplasmanından aldıkları bir puan ilk puanları.

Cesena ise lig iyi sonuçlar ile başladı ancak son iki haftada sendelediler.Henüz ne seviyede olduklarını kestirmek zor.

Udinese artık kazanmak zorunda ve bunun için saldıracaklardır.Gollü bir maç bekliyorum ben.

West Ham Fulham Maçını Canlı izle Premier Lig 02.10.2010

West Ham Fulham Maçını Canlı izle Premier Lig 02.10.2010

W.Ham sonunda kazandı ve ilk üç puanı hanesine yazdırdı.Elbette kazandıkları rakibin Tottenham olması daha ilginçti.Bu kadar formsuz bir takımın bu kadar kaliteli bir rakibi yenebilmesi bana göre büyük bir sürprizdi.Fulham ise şu ana kadar beni hiç yanıltmadı.6 maçta 1 kez kazanmalarına rağmen 5 maçtan beraberlikle ayrılmayı başardılar.Bu deplasmandan da puanla ayrılacaklarını düşünüyorum.W.Ham’ın Tottenham’ı yenmesi onlara bakış açımı değiştirmiyor.

West Bromwich Bolton Maçını Canlı izle Premier Lig 02.10.2010

West Bromwich Bolton Maçını Canlı izle Premier Lig 02.10.2010

WBA hafta sonu Arsenal’i deplasmanda 3-2 yenerek büyük bir sürprize imza atmayı başardı. WBA maçın genelinde rakibe kontrolü bırakmadı ve kontra ataklarla Arsenal savunmasını iyiden iyiye zorlamayı başardı. Özellikle Odemwengie defans arkasına yaptığı koşularla Arsenal defansını yıpratarak takımına bir penaltı kazandırmayı da başardı.Bolton’da rakibi gibi ligin güçlü takımı M.United ile karşılaştı ve sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrılmayı başardı.Ancak Bolton rakibine göre henüz istikrarı yakalayabilmiş değil.WBA kontra atak futbolunu iyi uyguluyor ve defansif olarakta oldukça temkinliler.Bu mücadelede öncelikli tercihim WBA’nın kazanacağı yönünde.Alternatif arayanlar gol bahsine yönelebilirler.

Tottenham Aston Villa Maçını Canlı izle Premier Lig 02.10.2010

Tottenham Aston Villa Maçını Canlı izle Premier Lig 02.10.2010

Harry Redknapp her ne kadar bu sezon Premier Lig ilk önceliğimiz desede Şampiyonlar Ligine odaklanmış olduklarını Twente maçında fazlasıyla gördük.Pavlyuchenko’nun artan performansı ve yeni transfer Van Der Vaart’ın muhteşem futbolu Tottenham adına en olumlu gelişmeler oldu.Modric,Kranjcar ve Crouch ise takımın diğer kozları olarak dikkat çekiyor.A.Villa ise hafta sonu Wolves deplasmanında yaşlı kurt Emile Heskey’in son dakika golüyle kazanmayı başardı.Ancak bu performanslarıyla Tottenham deplasmanından puan çıkarmalarının zor olduğunu düşünüyorum.

Sunderland Manchester United Maçını Canlı izle Premier Lig 02.10.2010

Sunderland Manchester United Maçını Canlı izle Premier Lig 02.10.2010

Arsenal’den sonra Liverpool’dan da puan koparmayı başaran Sunderland bu kez bir başka dev M.United’i ağırlayacak. Bu sezon Darren Bent’in 7 gollük muhteşem performansı ile ayakta kalmayı başaran ekibin son 2 maçtaki performansı M.United için ölçü olmayacaktır. Özellikle eksiklerine rağmen Valencia maçından galibiyetle dönen Manu’da moraller yerine geldi. İngiliz kulübün tarihteki ilk Meksika'lı futbolcusu Chicharito lakaplı 22 yaşındaki forvet Javier Hernandez maçın yıldızı oldu.Ferguson’da oyuncusuna övgüler yağdırarak güçlendikçe daha iyi olacağını belirtti.Moralli Manu şu ana kadar ligde oynadığı 3 deplasman maçından da beraberlikle ayrıldı.Bu kez kazanacaklarını düşünüyorum.

Birmingham Everton Maçını Canlı izle Premier Lig 02.10.2010

Birmingham Everton Maçını Canlı izle Premier Lig 02.10.2010

Wigan maçı sonrasında Alex McLeish alınan beraberlikten çok kulübün kırdığı rekordan oldukça memnun olduğunu söyledi. İç sahadaki yenilmezlik serilerinin kendilerine büyük bir özgüven getirdiğini söyleyen deneyimli hoca bir tek Craig Gardner’in gördüğü kırmızı karta üzüldüğünü belirtti. Everton cephesinde ise işler bir türlü yoluna girmedi. David Moyes’te Fulham beraberliği sonrasında birilerini alt etmek isterken bu duruma düşenlerin kendileri olduğunu ancak takım ruhundan memnun olduğunu ve arzulanan sonuçları alacağına inancının tam olduğunu söyledi. Birmingham iç sahada yenilmez bir armada oldu. Everton ise kazanıp iyi bir seri yakalamak istiyor. Everton’un iyi direneceğini düşünüyorum. Bu nedenle öncelikli tercihim gol barajının aşılmayacağı yönünde.

Nürnberg Schalke 04 Maçını Canlı izle Bundesliga 02.10.2010

Nürnberg Schalke 04 Maçını Canlı izle Bundesliga 02.10.2010

Frankfurt deplasmanında kaybeden Nürnberg istikrarsız futbolunu devam ediyor. Özellikle Bunjaku ve Okotie gibi golcülerin sakatlığı yüzünden birçok maçta iyi oynamasına rağmen gol bulma sorunu yaşıyorlar. Bu oyuncularında yanına de yine hücum hattında Eigler’de eklendi. Schalke için kabus devam ediyor. Sahasında M’gladbach karşısında 2 farklı skordan maçı yenilmeden tamamladılar, ama 6 hafta sonunda 4 puanla küme düşme hattında olmaları eldeki kadroya hiç yakışmıyor. Konuk takımda savunmada Hoogland ve Pander bu maçta yok.


Schalke yine maçta iyi oynamayacaktır, yalnız rakibine göre hücum hattında her an maçın skorunu değiştirebilecek kaliteli isimler var. Kazanmakta zorlanıyorlar, ama bu etkenler yüzünden bu maçta Schalke’ye güveniyorum. Zira rakibinin gol yollarındaki sorunu sayesinden konuk takımın galibiyeti mantıklı geliyor.

Mainz 05 Hoffenheim Maçını Canlı izle Bundesliga 02.10.2010

Mainz 05 Hoffenheim Maçını Canlı izle Bundesliga 02.10.2010

Mainz rüya başlangıcına devam ediyor. Bu sefer zoru başardılar ve Bayern Münih’i sahasında yendiler. Üst üste gelen galibiyetlerin tesadüf olmadığını Münih galibiyetiyle kanıtladılar. Münih deplasmanında galibiyet almak kolay bir iş değil. Hoffenheim ise iç sahada kazanıp, deplasmanlarda durmaya devam ediyor. Köln deplasmanında rakibine bir üstünlükleri yoktu ve maçın hakkı olan beraberlik gerçekleşti. Ev sahibinde kaleci Müller ve orta sahada Simak bu maçta yok. Konuk takımda Obasi’nin sakatlığı devam ediyor.


Bayern deplasmanında galip gelen Mainz’li oyuncuların kendilerine olan özgüveni çok üst seviyededir. Eğer ne olduklarını unutmazlarsa, yani şımarmazlarsa bu sene çok iyi işler çıkaracaklardır. İç sahada malum bu takım çok farklı oynuyor. Hangi rakip gelirse gelsin, bu sahada zor duruma düşüyor. Hoffenheim iyi gidiyor olsa da, dış sahada iyi oynamamaları sayesinden ev sahibinin galibiyeti mantıklı görünüyor.

Hamburger Sv Kaiserslautern Maçını Canlı izle Bundesliga 02.10.2010

Hamburger Sv Kaiserslautern Maçını Canlı izle Bundesliga 02.10.2010

Hamburg lige çok iyi başlamasına rağmen son iki haftada gelen yenilgilerle ligde 8. sıraya kadar gerilediler. Özellikle savunmanın son iki haftada çok kötü oynaması yüzünden, hücum hattı görevini yapmasına rağmen maçları kaybediyorlar. Keza geçen haftaki Bremen deplasmanında olduğu gibi. Diğer taraftan K’luatern takımı da iyi başlangıçların yerini kötü gidişata bıraktı. Hannover karşısında üstün oynamasına rağmen sahasındaki ilk yenilgisini aldı. Ev sahibinde savunmada Aogo, hücum hattında Guerrero, Petric ve Tunay Torun bu maçta oynamayacak olan en önemli eksiklikler. Konuk takımda savunmada Simunek, orta sahada Amri ve Rivic eksik isimler.


İki takım 4 yıl sonra tekrar karşı karşıya geliyor. K’luatern’in pek şansı tutmadığı bir deplasman. Hamburg son iki maçta kaybetmesine rağmen takım olarak kötü oynamıyorlar. Rakibinden daha güçlü bir takım ve saha avantajları da var. Düzlüğe çıkma adına karşısında rakip uygun görünüyor.

Mönchengladbach Wolfsburg Maçını Canlı izle Bundesliga 02.10.2010

Mönchengladbach Wolfsburg Maçını Canlı izle Bundesliga 02.10.2010

Ligde kötü günler geçiren M’gladbach, geçen hafta Schalke deplasmanında son dakikalarda yediği golle galibiyeti kaçırdı. Üst üste gelen yenilgiler yüzünden moraller sıfır olan takımda bu alınan puanla biraz olsun düzelmiş oldu. Wolfsburg ise üst üste 3. galibiyeti sahasında Freiburg karşısında aldı. Çok iyi oynamasalar da, son haftaların formda golcüsü Grafite sahneye çıktı. Ev sahibinde savunmada Brouwers ve Dante en önemli eksiklikler. Konuk takımda savunmada Freidrich ve orta sahada Ziani en önemli eksiklikler.


Wolfsburg zorlandığı bir deplasman olacak. Rakibine göre daha iyi olsa da, geçen hafta özgüvenleri yerine gelen M’gladbach takımını göz ardı etmemek lazım. Gollü bir maç olacağını ve ‘üst’ seçiminin diğer seçeneklere göre daha sağlam olduğunu düşünüyorum.

SC Freiburg Köln Maçını Canlı izle Bundesliga 02.10.2010

SC Freiburg Köln Maçını Canlı izle Bundesliga 02.10.2010

Ligde iyi giden Freiburg son iki haftada ligin güçlü takımları karşısında baş edemedi ve üst üste 2 yenilgi aldı. Her iki maçta da kötü oynamadılar, ama güçleri yetmedi diyebiliriz. Köln için bu sene pek iyi geçmeyecek gibi görünüyor. İlerisi için herhangi iyi bir futbol vermiyorlar. Hoffenheim karşısında rakibine ezilmeden bir futbol oynadılar, ama yine kazanamadılar. Ev sahibinde savunmada Krmas ve Butscher, orta sahada Banovic ve Flum, hücum hattında Yano bu maçta oynamayacak isimler. Konuk takımda savunmada McKenna ve Schorch, hücum hattında Chihi, Freis ve Ishiaku bu maçta yok.



Denk güçlerin mücadelesinden akla ilk gelen beraberlik olduğunu düşünüyorum. Her iki takımda önemli eksiklikler. Freiburg saha avantajı ellerinde olmasına rağmen rakibini yenmekte zorlanacağını düşünüyor. ‘alt’ seçimin alternatif olarak düşünebilirsiniz.

Manisaspor Kayserispor Maçını Canlı izle Süper Toto Süper Lig 02.10.2010

Manisaspor Kayserispor Maçını Canlı izle 02.10.2010

Hikmet Karaman ile büyük bir çıkış içerinde bulunan Manisaspor'un konuğu Cangele'nin sakatlığından sonra sıkıntılı günler geçiren Kayserispor olacak.

Manisaspor yeni teknik direktörü ile 2'de 2 yapmasını bildi. Ancak özellikle izlediğim Trabzonspor maçında birazda şanslı olduklarını söylemek istiyorum. Çok fazla orta sahayı boş bırakmışlardı ve sorun yaşadılar. Ancak Sivasspor karşısında Simpson'ında üstün performansı ile 3 puanı rahat kazanmasını bildiler. Ancak bu maçta da Simpson, Isaac ve Makakula ile maça başlarlarsa sıkıntı yaşayabilirler. Koşan rakibi bozan bir orta saha onları çok zor durumdalara düşürebilir.

Kayserispor'u son maçta izledim. Takım savunmasını iyi yapıyorlar. Orta sahada çok koşan oyunculara sahipler. Selim özellikle duran topları çok etkili kullanıyor. Santana gibi önemli bir ön liberoya sahipler. Zalayeta ilerde çok etkili değil. Eski gücü yok. Bu da takımın hücumda zorlanmasına neden oluyor. Maçın kontrollü geçeceğini düşünüyorum. Makakula eski takımına karşı gol bulmak isteyecektir. Şansıda oldukça fazla görünüyor ancak ilk yarıda eşitliğin bozulmayacağını düşünüyorum. Tahminim ilk yarı beraberlik olacak.

Wigan Wolverhampton Maçını Canlı izle Premier Lig 02.10.2010

Wigan Wolverhampton Maçını Canlı izle - 02.10.2010

Birmingham gibi bir deplasmandan 1 puanla dönmeyi başaran Wigan’da Roberto Martinez alınan sonuçtan oldukça memnun olduğunu belirtti. Birmingham gibi iç sahada olağanüstü bir grafik yakalayan ekibe imkân vermediklerini belirten teknik adam ilerleyen haftalarda daha da iyi olacaklarını söyledi. Wolves ise evinde A.Villa karşısında iyi direnmesine rağmen son dakikalarda yediği golle sahadan 2–1 mağlup ayrılarak haftayı puansız kapattı. Birmingham karşısında oldukça istekli gözüken Wigan’ın rakibini yenip 3 puanı hanesine yazdıracağını düşünüyorum.