10 Ekim 2010 Pazar

Çarkıfelek Bitti mi ? - Çarkıfelek Neden Bitti


Arkadaşlar çarkıfelek programı yayından kaldırılmıştır..Çünkü Mehmet Ali Erbil espiri yapayım derken işin oldu..Canlı yayında mum söndü deyip patavatsızlık yapmıştır..Peki bu mum söndü ne demektir ?


Bakanların Bile Tepki Gösterdiği bu olay  Alevileri sinirlendirdi.
İşte Mum Söndü Olayı Sorulan Araştırmacı Bir Alevinin Cevabı
CEVAP: Mum söndürmek kavramı, Karanlık Bir Odada Mumun söndürülmesiyle başlayan ve Alevilerin anne, bacı tanımaksızın cinsel ilişkiye girdiklerini ifade etmek için kullanılan bir kavramdır. Ne yazıkki bazı bağnaz kesimler yakın zamana kadar bu iftirayı Aleviler için yapıyorlardı.
Hatta saygın sayılan; “Redhaus” gibi BernaMoran’ın Türkçe sözlüğü gibi piyasada bulunan 10 civarındaki sözlükte bu kavrama bu anlamın verildiği görülmüştür.
Bu tamamen yalandır. Alevi toplumunun namus anlayışı ile diğer Türkler arasında bir fark yoktur.Bu, Alevi düşmanı bağnaz bazı kişi ve çevrelerin iftiralarıdır. Bunun olası kaynağı ise, Aleviler’in kadın-erkek ilişkilerinde daha eşitlikçi, özgür bir anlayışlarının olmasıdır. Bu zihniyette kadın ve erkeğin göz, göze gelmesi göz zinası sayılırken, Aleviler de kadın-erkek birlikte ibadet yapılması bu tutucu kesimleri rahatsız etmektedir. Bu iftiranın kaynağı Alevi toplumundaki kadın-erkek ilişkilerindeki eşitlikçi tutumdur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder